niedziela, 23 października 2011

Deser na Halloween - słodkie pajączki DIY handmade

Dzisiaj przedstawiam wam bardzo oryginalny sposób na przyozdobienie halloween 'owego stołu. Do wykonania mojej propozycji słodkich pajączków potrzebne wam będą czekoladowe pierniczki (koniecznie w okrągłym kształcie), podłużne słodko-kwaśne spaghetti (gumowe żeli o smaku coli), perełki w białym odcieniu (dostępne np. Dr.Oetker'a). A dodatkowo do ozdobienia biały talerz, na którym możecie wyrysować czarną pajęczynę za pomocą markera lub jeśli wolicie możecie zrobić całkiem słodką wersję przy pomocy sosu czekoladowego, ale wtedy będziecie musieli poczekać aż całość wyschnie i starannie zastygnie ponad 10 minut. Ja wybrałam oczywiście pierwszą, dużo łatwiejszą wersję. Swoją drogą mam nadzieję, że ten marker da się później zmyć zwykłym purem heh!

Generalnie wykonanie całości to jedynie kwestia estetycznego połączenia wszystkich elementów tak, aby całość przypominała oczywiście tytułowe pająki. Musicie pamiętać o tym, że najwięcej zależy przede wszystkim od waszej kreatywności, bo nawet jeśli użyjecie składników w innych wielkościach lub kolorach to efekt końcowy może okazać się równie ciekawy i pomysłowy. Życzę wam powodzenia i udanej zabawy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz